Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova (Eleanor Roosevelt)

Novosti

Uskrsna likovna kolonija

U ovo preduskrsno vrijeme Udruge „Izvorno vareško“, „Moja prva nota“ i Ustanova za prihvat i odgoj djece „Mala škola“ organizirale su Uskrsnu likovnu koloniju. Likovne radionice su se održavale u ponedjeljak 18. ožujka i u utorak 19. ožujka u prostorijama Male škole.

Opširnije


Susret prijatelja

U subotu predvečer, 16. ožujka 2024., svojim dolaskom počastili su nas mladi iz Udruge Prsten. Naši susreti postali su svojevrsna tradicija, a mladi i oni malo stariji iz te Udruge su nam godinama pratitelji, dobročinitelji i nadasve prijatelji. 

Opširnije


Empatija i simpatija u odgojno-obrazovnom procesu

Naša je Ustanova 11. ožujka 2024. godine bila domaćin edukacije na temu „EMPATIJA / SIMPATIJA, granice u profesionalnom radu / faktor profesionalnog sagorijevanja“, koja je za cilj imala dodatno spoznati i razumjeti ono što kao pojedinci i odgojni tim vrlo često doživljavamo i prolazimo. Osim odgojiteljica iz Male škole pozivu su se odazvale također uposlenice vareškog vrtića, osnovne škole te Centra za socijalni rad. U ulozi predavačice i moderatorice našla se psihologinja i terapeutkinja Mirela Hadžić iz Sarajeva.

Opširnije


Donatori (pojedinci i kompanije)

Socijalna skrb izvan vlastite obitelji u sklopu stalnog smještaja osigurava...

Kako pomoći

Kumstva

Osim materijalne pomoći djeci su važni i međusobni odnosi i blizina, tj. stvaranje novih poznanstava...

Kako pomoći

Volonteri

Osim što su vrlo dragocjena pomoć odgajateljima, volonteri djeluju kao most između djece unutar ustanove i vanjske...

Kako pomoći