Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova (Eleanor Roosevelt)

Novosti

Susretima i glazbom ispunjen vikend

Kraj svibnja i početak lipnja ove godine bio je u Maloj školi vrlo značajan i bogat. Informativnim i formativnim susretima i glazbom začinjen vikend započet je petkom u popodnevnim satima predavanjem koje je na temu „Odgoj za općeljudske vrijednosti“ održao dr. sc. fra Stipo Kljajić, OFM Bosne Srebrene.

Opširnije


Sakramentalni život u Maloj školi

Svaki, a posebno mjesec svibanj pun je lijepih događaja vezanih uz sakramentalni vjernički život Male škole. Već početkom mjeseca sestre i djeca hodočastili su u Olovo te započeli u tom najstarijem marijanskom svetištu ovih prostora svibanjsku pobožnost. Nastavili su je svaku večer u samostanskoj kapeli u Varešu moleći Gospinu krunicu.

Opširnije


Mladi mladima – Dres za dječji osmijeh

Naziv je ovo humanitarne akcije koju je od 26. studenog do 5. prosinca 2023. godine organizirao Forum mladih Udruge Hrvata BiH Prsten u Republici Hrvatskoj. U tom blagdanskom raspoloženju bilo je pripremljeno više od 30 atraktivnih dresova, majica i lopti s potpisima igrača koji su akciju podržali, stoji na mrežnim stranicama Udruge i drugim medijima koji su budnim okom pratili aktivnosti koje su mladi poduzimali kako bi djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, među kojima su i naši maloškolci, osigurali poklone – stvari potrebe za školu, igru i svakodnevnicu.

Opširnije


Donatori (pojedinci i kompanije)

Socijalna skrb izvan vlastite obitelji u sklopu stalnog smještaja osigurava...

Kako pomoći

Kumstva

Osim materijalne pomoći djeci su važni i međusobni odnosi i blizina, tj. stvaranje novih poznanstava...

Kako pomoći

Volonteri

Osim što su vrlo dragocjena pomoć odgajateljima, volonteri djeluju kao most između djece unutar ustanove i vanjske...

Kako pomoći