Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova (Eleanor Roosevelt)

Sakramentalni život u Maloj školi

Svaki, a posebno mjesec svibanj pun je lijepih događaja vezanih uz sakramentalni vjernički život Male škole. Već početkom mjeseca sestre i djeca hodočastili su u Olovo te započeli u tom najstarijem marijanskom svetištu ovih prostora svibanjsku pobožnost. Nastavili su je svaku večer u samostanskoj kapeli u Varešu moleći Gospinu krunicu.

Završetak svibanjske pobožnosti za Vrhbosansku nadbiskupiju je u Komušini, kamo su s animatorima iz NCPM „Sv. Ivan Pavao“ hodočastile i dvije maloškolke – koje su kroz proteklu godinu pohađale edukacije za animatore u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih u Sarajevu.

Dva posebna događaja za varešku župnu, ali maloškolsku zajednicu su sakramenti svete potvrde i svete pričesti. Ove godine među 18 krizmanika bilo ih je šestero iz Male škole. Svetu krizmu podijelio je 12. svibnja tijekom euharistijskog slavlja preč. mons. Marko Zubak. Tjedan dana kasnije, 19. svibnja prvu svetu pričest primilo su među ostalima i dvojica maloškolaca. Za oba slavlja djecu su obradovali njihovi najbliži došavši na zajednički ručak u prostorije Male škole.

Pojedini maloškolci također se polako uključuju u ministrantsku službu u župnoj crkvi. Jedna skupina je također kroz prethodnu školsku godinu bila uključena u ministrantske susrete u NCPM u Sarajevu.

Sve to potiče nas da i nadalje njegujemo sakramentalni život te odgajamo se u kršćanskom duhu.Sakramentalni život u Maloj školi
Sakramentalni život u Maloj školi
Sakramentalni život u Maloj školi
Sakramentalni život u Maloj školi

Donatori (pojedinci i kompanije)

Socijalna skrb izvan vlastite obitelji u sklopu stalnog smještaja osigurava...

Kako pomoći

Kumstva

Osim materijalne pomoći djeci su važni i međusobni odnosi i blizina, tj. stvaranje novih poznanstava...

Kako pomoći

Volonteri

Osim što su vrlo dragocjena pomoć odgajateljima, volonteri djeluju kao most između djece unutar ustanove i vanjske...

Kako pomoći