Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova (Eleanor Roosevelt)

Lipanj bez školskih briga

Sredinom lipnja završila je nastava, škole su, barem za učenike, zatvorile svoja vrata. Buduće maloškolske srednjoškolke uspješno su upisale se u prvi razred, a sadašnji srednjoškolci započeli ili će krajem ljeta pohađati ferijalnu praksu. Veliki maturant Anto u samostalni život zakoračio je sezonskim radom na Jadranu. Za sve ostale odmak od školskih briga započeo je vikendom od 14. do 16. lipnja u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. gdje je održan drugi ljetni susret u sklopu projekta „Mali putokazi u život“.

Na susretu su sudjelovala djeca iz Stadlerova dječjeg Egipta u Sarajevu te Male škole –  Ustanove za prihvat i odgoj djece u Varešu. Tijekom triju dana djeca i mladi uživali su u bogatu programu aktivnosti koje su za njih pripremile vršnjačke edukatorice. Susret je obuhvatio edukativne, zabavne i duhovne sadržaje. Svaka večer završavala je zajedničkom molitvom i druženjem, dok je vrhunac susreta bila sveta misa koju je predvodio pastoralni suradnik NCM-a vlč. Stipica Lešić uz koncelebraciju ravnatelja Centra za mlade vlč. Šime Maršića.

„Posebna zahvala ide redovnicama koje su svoj život posvetile radu s djecom i mladima. Ovaj susret označava početak jedne lijepe priče i suradnje čemu se svi iskreno nadamo“, poručili su iz NCM-a. Inače, ljetni susreti jedna su od aktivnosti koje se organiziraju u sklopu projekta Mali putokazi u život, a u idućem razdoblju bit će realiziran i ljetni kamp koji će okupiti djecu i mlade iz različitih krajeva., prenio je Katolički tjednik.

Poslije te aktivnosti skupina maloškolaca u pratnji sestara uputila se u Tučepe gdje su proveli dane odmora u sestarskom samostanu. More, kupanje i druženje bilo je dovoljno za lijepe dane, a svojim prilozima često ih je častio i tučepski župnik fra Stipe Bešlić. Također, 20. lipnja pozvani su u Sućuraj gdje su ih dočekali i ugostili bosanski franjevci fra Mario Divković i fra Stipo Mačinković. Ljetovanje u Tučepima završeno je 29. lipnja, a djeca i odgojiteljice vratili su se u Vareš zahvalni sestrama u Tučepima.Lipanj bez školskih briga
Lipanj bez školskih briga
Lipanj bez školskih briga
Lipanj bez školskih briga
Lipanj bez školskih briga

Donatori (pojedinci i kompanije)

Socijalna skrb izvan vlastite obitelji u sklopu stalnog smještaja osigurava...

Kako pomoći

Kumstva

Osim materijalne pomoći djeci su važni i međusobni odnosi i blizina, tj. stvaranje novih poznanstava...

Kako pomoći

Volonteri

Osim što su vrlo dragocjena pomoć odgajateljima, volonteri djeluju kao most između djece unutar ustanove i vanjske...

Kako pomoći