Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova (Eleanor Roosevelt)

Korak po korak u nove pobjede

Sunčani i ugodni dio godine dodatno smo ukrasili našim mladim i lijepim maturantima i maturanticama. Kako se školska godina bliži kraju proslave matura nezaobilazan su događaj, a mi u Maloj školi redovito imamo koga ispratiti.

Dana 15. svibnja, naš srednjoškolac Anto Štrkalj, ponosno i stameno, zaokružio je jedno poglavlje svog života. Ispred impozantne sarajevske Vijećnice, sređeni, uzbuđeni i važni, hrabro su koračali maturanti KŠC-a. Anto, bez naročitog uživljavanja u odabir odijela i ostalih maturskih detalja (to je ipak svojstveno ženama, zar ne?!), izgledao je jako markantno i zadovoljno. Izrastao je u ozbiljnog i stabilnog dečka, a naši blagoslovi i misli ostat će s njim i u sljedećim njegovim koracima. Bravo, Anto!

Dana 14. lipnja, uslijedila je ništa manje važna „ mala matura”, a ove godine ispratili smo dvije vrijedne i dobre djevojčice (ili djevojke, teško je rećiJ). Željana i Danijela, u divnim svečanim haljinama, uputile su se prema zgradi vareške Općine, gdje je bilo dogovoreno mjesto susreta. Vrlo brzo maturanti su se našli pred svojom osnovnom školom, koja je posljednjih devet godina bila mjesto stjecanja znanja i prijateljstava, mjesto prvih simpatija i važan stup zdravog djetinjstva i tinejdžerstva. Uz posvećenost, pridavanje pozornosti svakom maturantu ponaosob i emocije koje se nisu mogle skriti, ispratili su ih njihovi nastavnici, učitelji, ravnateljica i ostali djelatnici škole. Na licima naših djevojčica vidjeli su se sreća, ushićenje, ali i doza stidljivosti. Mi im želimo odvažne i ispunjene godine srednjoškolskog obrazovanja. Hrabro naprijed, djevojčice!Korak po korak u nove pobjede

Donatori (pojedinci i kompanije)

Socijalna skrb izvan vlastite obitelji u sklopu stalnog smještaja osigurava...

Kako pomoći

Kumstva

Osim materijalne pomoći djeci su važni i međusobni odnosi i blizina, tj. stvaranje novih poznanstava...

Kako pomoći

Volonteri

Osim što su vrlo dragocjena pomoć odgajateljima, volonteri djeluju kao most između djece unutar ustanove i vanjske...

Kako pomoći